Όροι και Προϋποθέσεις

Η εταιρεία με την επωνυμία GARCON SAUVAGE – ARGYRIS K Hatzidiakos - Μητροπόλεως 6, Θεσσαλονίκη, Τ.Θ. 54625 – ΑΦΜ 160759734 δημιούργησε τον παρόντα Ιστότοπο (εφεξής “Ιστότοπος” ή “Ηλεκτρονικό Κατάστημα”) και κάθε πληροφορία ή στοιχείο (π.χ. έγγραφα, αρχεία, κείμενα, γραφήματα) που περιέχεται σε αυτόν (εφεξής “Υλικό”) με σκοπό να παρέχει στους επισκέπτες/χρήστες του Ιστότοπου πληροφορίες για την Εταιρεία, τη γενικότερη ενημέρωσή τους, τα προϊόντα που προσφέρει η Εταιρεία, καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες/χρήστες να ενημερωθούν για την αγορά και την πραγματοποίηση αγορών των προϊόντων της Εταιρείας. Η χρήση της Ιστοσελίδας, των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτής και του Υλικού υπόκειται στους παρόντες Όρους Χρήσης, όπως εκάστοτε ισχύουν, οι οποίοι αποτελούν τη συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας και κάθε προσώπου που επισκέπτεται την Ιστοσελίδα σχετικά με τη χρήση της Ιστοσελίδας. Η χρήση και η περιήγηση στον Ιστότοπο ενδέχεται να υπόκειται σε κόστος σύνδεσης στο δίκτυο, το οποίο βαρύνει τον χρήστη/πελάτη.

Εάν ο επισκέπτης/χρήστης/πελάτης δεν συμφωνεί, τότε οφείλει να διακόψει την πρόσβασή του στον Ιστότοπο και να μην χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο του Ιστότοπου της Εταιρείας. Η πρόσβαση και η χρήση της Ιστοσελίδας με οποιονδήποτε τρόπο (συμπεριλαμβανομένης της απλής πλοήγησης στην Ιστοσελίδα) συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον χρήστη των Όρων Χρήσης, όπως ισχύουν κάθε φορά. Ο επισκέπτης/χρήστης/πελάτης μπορεί να επικοινωνήσει με την Εταιρεία και την Ιστοσελίδα στην ακόλουθη διεύθυνση: Μητροπόλεως 6, Θεσσαλονίκη, Τ.Θ. 54625 , [email protected] και τηλεφωνικά στο 6955357978 ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα που διατίθεται στην ειδική σελίδα “Επικοινωνία” Ο επισκέπτης/χρήστης/πελάτης μπορεί να επικοινωνεί με την Εταιρεία και τον Ιστότοπο στη διεύθυνση: Μητροπόλεως 6, Θεσσαλονίκη, Τ.Θ. 54625 , [email protected] και τηλεφωνικά στο 6955357978 ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα που διατίθεται στην ειδική σελίδα “Επικοινωνία”.

Όροι για την πραγματοποίηση αγορών Ο χρήστης/πελάτης μπορεί να επιλέξει τα προϊόντα που επιθυμεί από τα προσφερόμενα προϊόντα. Τα προϊόντα περιγράφονται με τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Η Εταιρεία μπορεί να προσθέτει και να αφαιρεί ελεύθερα προϊόντα στην Ιστοσελίδα. Η απλή αναζήτηση ενός προϊόντος δεν συνεπάγεται την υποχρεωτική αγορά του. Οι τιμές των προϊόντων περιλαμβάνουν ΦΠΑ – εφόσον υπόκεινται σε ΦΠΑ – αλλά δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής, τα οποία ωστόσο αναλύονται πριν από την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Αφού επιλέξει ένα προϊόν, ο χρήστης/πελάτης συμπληρώνει τα σχετικά στοιχεία αποστολής και επιλέγει τον τρόπο πληρωμής και στη συνέχεια ολοκληρώνει την παραγγελία. Ωστόσο, πριν από την πραγματοποίηση της αγοράς, ο χρήστης μπορεί να επιβεβαιώσει την αγορά των προϊόντων που επιθυμεί να αγοράσει για να διορθώσει τυχόν λανθασμένες επιλογές μέσω της ύπαρξης ηλεκτρονικού καλαθιού αγορών, προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν τυχόν λάθη και να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παραγγελίες από τον άγνωστο καταναλωτή πριν από την αποστολή της παραγγελίας. Ο χρήστης/πελάτης πρέπει να αναγνωρίζει ρητά ότι η παραγγελία συνεπάγεται υποχρέωση πληρωμής και για το λόγο αυτό, κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, υπάρχει αντίστοιχη σήμανση για τις λέξεις “Επιβεβαίωση παραγγελίας”. Ο χρήστης/πελάτης πρέπει να αποδέχεται ρητά τους παρόντες όρους χρήσης της Εταιρείας πριν επιβεβαιώσει και ολοκληρώσει την παραγγελία του.

Στη συνέχεια, αποστέλλεται στον χρήστη/επισκέπτη ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία της αγοράς, το προϊόν, την τιμή και τα τυχόν έξοδα αποστολής, οπότε θεωρείται ότι η αγορά/παραγγελία έχει ολοκληρωθεί. Η γλώσσα στην οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν οι αγορές είναι η ελληνική και η αγγλική.

Μέθοδοι πληρωμής Ο χρήστης/πελάτης μπορεί να επιλέξει να πληρώσει μέσω των ακόλουθων μεθόδων πληρωμής: Για την αποστολή του προϊόντος εντός της Ελλάδας: πληρωμή εντός της Ελλάδας. Για την αποστολή του προϊόντος σε άλλες χώρες:

Ευθύνη της εταιρείας Η Εταιρεία δεν ευθύνεται έναντι των χρηστών για τυχόν ζημίες που μπορεί να προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους (εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παράγραφο “Απόσυρση / Επιστροφή – Αντικατάσταση προϊόντων”).

Σε καμία περίπτωση η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε νομικές ή αστικές ή/και ποινικές αξιώσεις ή για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, χωριστά ή/και σωρευτικά, συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική αποζημίωση κ.λπ. ) από επισκέπτες του δικτυακού τόπου ή τρίτους για λόγους που σχετίζονται με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του δικτυακού τόπου ή/και την αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου ή/και οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου.

Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για την έγκαιρη μεταφορά των προϊόντων από τις συνεργαζόμενες μεταφορικές εταιρείες. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιστάσεις πέραν του ελέγχου της ή σε λόγους ανωτέρας βίας και δικαιούται παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνουν απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμο, προβλήματα προμηθευτών/μεταφορών/παραγωγής, διακυμάνσεις συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν τα γεγονότα αυτά διαρκούν περισσότερο από ένα μήνα, η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί χωρίς επιφύλαξη από οποιοδήποτε από τα μέρη. Η Εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τυχόν τυπογραφικά, “ανθρώπινα” λάθη στις τιμές και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές στην ιστοσελίδα. Σε περίπτωση που ο χρήστης/πελάτης εντοπίσει κάποιο λάθος ή παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο (π.χ. στις τιμές ή στα χαρακτηριστικά των προϊόντων), παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα την Εταιρεία στα στοιχεία που βρίσκονται στη σελίδα “Επικοινωνία”.

Παράδοση του προϊόντος

Εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά ως προς τον χρόνο παράδοσης, η Εταιρεία παραδίδει τα προϊόντα στον χρήστη/πελάτη χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αλλά σε κάθε περίπτωση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη σύναψη της σύμβασης. Ο χρήστης/πελάτης αναγνωρίζει ότι ο δικτυακός τόπος αναφέρεται στους συνήθεις χρόνους παράδοσης, οι οποίοι ωστόσο είναι ενδεικτικοί και ισχύουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Με την επιφύλαξη των ανωτέρω αναφερομένων στην παράγραφο “Ευθύνη της Εταιρείας”, όταν η Εταιρεία δεν εκπληρώνει την υποχρέωσή της να παραδώσει το προϊόν στον χρόνο που έχει συμφωνηθεί με τον Χρήστη/Πελάτη ή εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, ο Χρήστης/Πελάτης πρέπει να ζητήσει να πραγματοποιηθεί η παράδοση εντός πρόσθετης προθεσμίας ανάλογης με τις περιστάσεις. Εάν η Εταιρεία δεν παραδώσει το προϊόν εντός αυτής της πρόσθετης προθεσμίας, ο χρήστης/πελάτης δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση. Μετά την καταγγελία της σύμβασης, η Εταιρεία οφείλει να επιστρέψει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όλα τα χρήματα που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο της σύμβασης. Η καταγγελία δεν θίγει οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα του καταναλωτή βάσει των γενικών διατάξεων.

Απόσυρση/Επιστροφή – Αντικατάσταση προϊόντων Ο χρήστης/πελάτης έχει προθεσμία 14 ημερολογιακών ημερών για να υπαναχωρήσει από την αγορά του προϊόντος μέσω της Ιστοσελίδας χωρίς να αναφέρει τους λόγους και χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση πέραν του άμεσου κόστους επιστροφής των προϊόντων και η Εταιρεία θα επιστρέψει οποιαδήποτε πληρωμή έλαβε από τον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων, κατά περίπτωση, των εξόδων παράδοσης, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία η Εταιρεία ενημερώθηκε για την απόφαση του χρήστη/πελάτη να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Το σχετικό έντυπο επισυνάπτεται.

Προκειμένου να ενημερώσει τον προμηθευτή για την απόφαση του καταναλωτή να υπαναχωρήσει από την αγορά του προϊόντος, ο καταναλωτής μπορεί: είτε να χρησιμοποιήσει το σχετικό έντυπο υπαναχώρησης που επισυνάπτεται. Στην περίπτωση αυτή, ο προμηθευτής αποστέλλει χωρίς καθυστέρηση στον καταναλωτή επιβεβαίωση παραλαβής της εν λόγω υπαναχώρησης σε σταθερό μέσο. είτε να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη σαφή δήλωση που να δείχνει την απόφασή του να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Ο καταναλωτής φέρει το βάρος της απόδειξης ότι άσκησε το δικαίωμα υπαναχώρησης σύμφωνα με τα ανωτέρω. Ειδικότερα, ο χρήστης/πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει το προϊόν -όπως το παρέλαβε- στην Εταιρεία χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία γνωστοποίησε στην Εταιρεία την πρόθεσή του να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Διαφορετικά, εάν το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί πέραν της αναγκαίας χρήσης του για να διαπιστωθεί η λειτουργία του ή εάν το προϊόν έχει υποστεί ζημία, βλάβη ή καταστροφή εν μέρει ή στο σύνολό του, η Εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την παραλαβή του προϊόντος. Η προθεσμία τηρείται εάν ο χρήστης/πελάτης αποστείλει τα προϊόντα πίσω πριν από τη λήξη της προθεσμίας των 14 ημερολογιακών ημερών.

Η Εταιρεία μπορεί να παρακρατήσει την επιστροφή χρημάτων έως ότου παραλάβει τα αγαθά πίσω ή έως ότου ο χρήστης/πελάτης προσκομίσει απόδειξη ότι έχει στείλει πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτα.

Τα έξοδα αποστολής δεν επιστρέφονται εάν ο χρήστης/πελάτης είχε επιλέξει μέθοδο παράδοσης διαφορετική από τη φθηνότερη τυπική μέθοδο παράδοσης που προσφέρει η Εταιρεία και εάν τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν την Εταιρεία από την αρχή για οποιονδήποτε λόγο.

Η επιστροφή χρημάτων στον Χρήστη/Πελάτη θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έγινε η αρχική είσπραξη ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας ως εξής: Σε περίπτωση που μέχρι τη στιγμή της απόσυρσης και επιστροφής του είδους έχει καταβληθεί το τίμημα στην Εταιρεία από την Τράπεζα, η Εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η Τράπεζα θα προβεί σε κάθε ενέργεια που προβλέπεται από τους όρους της σύμβασης που έχει καταρτίσει με τον πελάτη. Με την ειδοποίηση αυτή, η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης της αντιπαροχής, η οποία ρυθμίζεται από την προαναφερθείσα σύμβαση.

Ο χρήστης/πελάτης ευθύνεται για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των εμπορευμάτων μόνο ως αποτέλεσμα του χειρισμού των εμπορευμάτων που δεν είναι απαραίτητος για την εξακρίβωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των εμπορευμάτων. Εάν τα εμπορεύματα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να απαιτήσει αποζημίωση από τον χρήστη/πελάτη, το ύψος της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των εμπορευμάτων και να προβεί μονομερώς και χωρίς κανένα άλλο μέσο σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησης αυτής έναντι του χρήστη/πελάτη.

Εξαιρέσεις στην απόσυρση Σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 3β, παράγραφος ε, Ν. 2251/1994), οι προαναφερθείσες διατάξεις σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν εφαρμόζονται στην προμήθεια σφραγισμένων προϊόντων που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους υγείας ή υγιεινής και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση.

Δικαιώματα των καταναλωτών στο πλαίσιο της εγγύησης Σε περίπτωση που το προϊόν παρουσιάζει πραγματικό ελάττωμα ή στερείται ενός από τα συμφωνηθέντα χαρακτηριστικά του κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, ο χρήστης/πελάτης δικαιούται: Α. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνση, την επισκευή του προϊόντος ή την αντικατάστασή του με άλλο προϊόν, εκτός εάν η ενέργεια αυτή είναι αδύνατη υπό τις περιστάσεις ή απαιτεί δυσανάλογο κόστος- Β. να απαιτήσει μείωση της τιμής- Γ. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός εάν πρόκειται για μικρό πραγματικό ελάττωμα. Η Εταιρεία οφείλει να προβεί στην αντικατάσταση σε εύλογο χρονικό διάστημα και χωρίς σημαντική ταλαιπωρία του χρήστη/πελάτη. Τα προαναφερθέντα δικαιώματα του χρήστη/πελάτη λήγουν μετά την πάροδο δύο ετών (διάρκεια της νόμιμης εγγύησης) από την παραλαβή του προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα σχετικά με την ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συμφωνημένων ιδιοτήτων. Η παραίτηση του χρήστη/πελάτη από την προστασία του βάσει των εν λόγω διατάξεων πριν από την εμφάνιση του ελαττώματος ή την έλλειψη υποσχόμενης ιδιότητας είναι άκυρη.